Myre – bostadsområde i Oviksbygden byggs ut

Fler tomter släpps i omtyckt område nära både natur och service.

När livspusslet ska läggas måste bitarna passa ihop, och det gör dom i Myre. Med ett attraktivt läge i norra delarna av Berg har du i Myre lika nära till fjällens lugn som stadens puls. Och vardagens behövligheter hittar du en stenkast bort i Myrviken. Här lever du ett liv med det bästa av två världar!

Mellan stad och fjäll ligger det populära bostadsområdet Myre i Oviken som nu utökas med 18 nya villatomter samt fem tomter för flerfamiljshus. Här ges du möjlighet att låta nya rötter få fäste utan kompromisser. Med både skog, sjö och fjäll inpå knuten är friluftslivet alltid när till hands, samtidigt som närheten till skola, service och arbetsmarknad gör att vardagen flyter på smidigt.

Ett bostadsområde med många valmöjligheter.

I Myre finns valmöjligheter både vad du vill fylla din fritid med, och hur du helst vill bo. Kanske längtar du till ett idylliskt villaliv med egen täppa och goda grannar runt knuten? Eller så passar lägenhetslivets frihet dig bättre? Oavsett vilka behov du har så möjliggör Myre utbyggnad av ett varierat bostadsutbud.

Den antagna detaljplanen ger utrymme för 16 småhustomter samt sex tomter för flerfamiljshus med fyra lägenheter per hus. På småhustomterna finns möjlighet att bygga enfamiljshus eller parhus, eller varför inte en del för uthyrning eller generationsboende?

Vardagens äventyr hittar du runt knuten.

Få bostadsområden kan erbjuda ett lika varierat fritidsutbud runt knuten som Myre. På gångavstånd hittar du bland annat bygdens travbana där det årligen arrangeras välbesökta tävlingar. Lika långt åt andra hållet hittar du Kejsarvallen med fotbollsplan och motionsspår. I samma område hittar du även båthamnen och den anrika folkparken Fröjdholmen som erbjuder dans under ljumma sommarkvällar. I Myrviken finns nybyggda Mötesplats Oviken som innehåller en fullstor allaktivitetshall, simhall, bowlinghall och gym.

Från villaområdet har du utsikt över Oviksfjällen som du når med bil på en halvtimme. Det innebär att en fjälltur med vandringskängorna eller skidor under fötterna kan göras när helst andan faller på. En kort bilfärd bort hittar du även Persåsen som erbjuder kälkåkning i världsklass, men även slalombacke och längdspår - en riktig pärla med aktiviteter för hela familjen!

Service med allt du behöver – och lite till.

Som boende i Myre har du nära till vardagens alla behövligheter. I Myrviken hittar du bland annat bygghandel, trädgårds- och foderbutik, mataffär, inredningsbutik, frisör, yogastudie, café, restaurang, mack och en hel del annat. I Myrviken finns både förskola samt grundskola som erbjuder undervisning för elever i årskurs F-9. Den stora skolgården är ett nöjesfält för leksugna barn och består bland annat av allaktivitetsbana, konstgräsplan och pumptrack, mycket tack vare Myrvikens engagerade Skol-IF.

FÖRENINGSLIVET är aktivt och levande i Oviksbygden. Byarna kryllar av kreativa människor som erbjuder plats i sin gemenskap. Oavsett om du gillar konst, musik, hantverk eller idrott kommer du att hitta ditt sammanhang med andra likasinnade. Eller är det nu du tar chansen att vidga dina vyer?

Östersund och Svenstavik är viktiga arbetsmarknader som nås med ett pendlingsavstånd på en halvtimme åt båda hållen. Och om du redan driver företag eller önskar starta eget så är du i gott sällskap. I Bergs kommun finns en stark entreprenörsanda och lång tradition att driva företag. Berg är dessutom bland de tio mest företagsamma kommunerna i landet.

I Myre kan du helt enkelt få allt - natur, trygghet, gemenskap, samhällsservice, jobb och äventyr, ja allt som gör ditt liv meningsfullt!

Köp din tomt idag!

Priset för villatomterna (190 000 – 295 000 kr) inkluderar anslutningsavgifter för el och VA som annars är en betydande kostnad. Delar av tomterna kommer säljas via Älvsbyhus som hjälper dig att hitta ett passande hus med kalkyler och tidplan som du kan känna dig trygg med. Övriga tomter säljs direkt av kommunen där du kan välja fritt och kanske rita ditt eget drömhus och bygga själv.

Detaljplanen möjliggör också uppförande av lägenheter (fyra per hus) på tomter i den nedre delen av området (590 000 kr inkl el och VA). Efterfrågan på lägenheter är stor och vi välkomnar dig som vill sätta spaden i jorden för att skapa boenden för andra att ta del av.

Klicka här för att läsa mer om tomterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Kontakta Jone Johnsson, bostadsutvecklare på Bergs kommun.

Bostad i Bugården nytt bostadsområde i oviksbygden

Är det du som sätter nyckeln i låser i ett nybyggt hus i Myre nästa gång? Observera att bilden på huset är en skissbild. Omgivningarna på skissen är inte från Myre.

Detta är Myre i avstånd:

 • Myrvikens skola (F – åk 9): 2 km
 • Myrvikens förskola: 2 km
 • Matvaruaffär: 1,8 km
 • Hälsocentral: 2 km
 • Konditori & restauranger: ca 2 km
 • Bygg- och inredningshandel: 1,8 km
 • Längdskidspår och fotbollsplan: 350 meter
 • Oviksfjällen: ca 30 minuter
 • Storsjön: 350 m
 • Svenstavik: ca 30 minuter
 • Östersund med flygplats och shopping: ca 40 minuter

Ladda hem vår broschyr om Myre

Vi har tagit fram en broschyr som beskriver både Myre och Oviksbygden.

Klicka här för att ladda hem broschyren (PDF) , 4.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Ladda hem planbeskrivning och plankarta

Klicka här för att ladda hem planbeskrivningen (PDF) , 926.5 kB, öppnas i nytt fönster.
Klicka här för att ladda hem plankarta (PDF) , 566.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Jone Johnsson
Bostadsutvecklare
0687-162 30

Myre karta