Sova ute

I tält, under en gran, i täcket på balkongen, hängmattan i trädgården eller under bar himmel. Har du provat att sova utomhus? Vad är det bästa med att sova utomhus? Har du aldrig provat, vad skulle få dig att sova ute?

Denna månad vill vi inspirera dig att sova ute i den friska luften, och det behöver inte alls kräva dyr utrustning eller vara krångligt. Dessutom har Friluftsfrämjandet tagit fram en Sova-Ute-guide som är en praktisk handbok för dig som ska sova ute för första gången. Guiden tar upp alla moment som övernattningen innebär och du hittar allt om allemansrätten, utrustning, packning, val av tältplats, matlagning, säkerhet, lekar, och som du nog gissat – mycket, mycket mer. Ladda ner Sova ute-guiden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela gärna med dig av ditt äventyr genom #sovaute #luftenärfriberg #luftenärfri

Häng med på aktiviteter

Över hela sverige anordnas aktiviteter för att locka och inspirera fler att upptäcka friluftslivet. Aktiviteterna är knutna till det aktuella månadstemat och du hittar alla aktiviteter på luftenarfri.nu

Klicka här för att komma till aktivitetskalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bjud in till egna aktiviteter

Du som arrangör har möjlighet att själv arrangera aktiviteter under flaggen Luften är fri.Som arrangör får du möjlighet att lägga upp dem i aktivitetskalendern på luftenarfri.nu så att de blir synliga för fler.

Mer information hittar du på luftenarfri.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.