Sommarutmaningen

Hoppa på vår sommarutmaning! Delta i en eller flera teman under sommaren och publicera dina bilder med #sommarutmaningberg så är du med i utlottning av fina priser!

Så här gör du för att delta:

Fota din upplevelse, lägg upp på Instagram under #sommarutmaningberg och peppa dina kompisar att göra samma sak. Ni kan välja att göra bara ett månadstema, eller två eller alla tre och det spelar ingen roll när under sommaren ni gör dem - huvudsaken att ni tar er ut på ett härligt äventyr.

Vilka är sommarens teman då?

Juni – Äta ute.
Sommaren är på ingång och grillarna har kommit fram. Men det finns många fler sätt att njuta av mat utomhus, hela året. Allt från matlagning över öppen eld ute i naturen till en färdigköpt sallad i parken. Det blir så enkelt som man själv gör det.

Juli – Sova ute
I tält, under en gran, i täcket på balkongen, hängmattan i trädgården eller under bar himmel. Har du provat att sova utomhus? Vad är det bästa med att sova utomhus? Har du aldrig provat, vad skulle få dig att sova ute?

Augusti – Jag har aldrig…
Finns det något du aldrig provat inom friluftslivet? Har du aldrig gått i ett naturreservat? Har du aldrig lagat mat över öppen eld? Har du aldrig badat i en fjälltjärn? Bara du vet. Passa på att prova något nytt.

Häng med på aktiviteter

Över hela sverige anordnas aktiviteter för att locka och inspirera fler att upptäcka friluftslivet. Aktiviteterna är knutna till det aktuella månadstemat och du hittar alla aktiviteter på luftenarfri.nu

Klicka här för att komma till aktivitetskalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bjud in till egna aktiviteter

Du som arrangör har möjlighet att själv arrangera aktiviteter under flaggen Luften är fri.Som arrangör får du möjlighet att lägga upp dem i aktivitetskalendern på luftenarfri.nu så att de blir synliga för fler.

Mer information hittar du på luftenarfri.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.