Åk på fiskeresa till Södra Jämtland

Landets fiskenördar kan inte ha fel. Hit reser du som vill ha napp!

Du vet känslan när spöt knycker till och endorfinerna rusar och du får ta snabba beslut hur du ska agera härnäst. Antingen på känsla eller enligt väl beprövade knep för att hala in det som nappat på kroken. I Jämtland väntar bland annat röding, öring och storgäddan på dig.

Landets fiskenördar kan inte ha fel. Bergs kommun är ett populärt resmål för fiskeintresserade sedan lång tid tillbaka. Men du behöver inte vara fiskenörd för att fiska här eller ha den senaste utrustningen. Du kommer långt med ett vanligt fiskespö och ett par stövlar.

Ännu längre ut kommer du förstås med ett par vadarstövlar, men det spelar faktiskt ingen större roll. Vad sägs om att dra upp fin abborre, harr, röding, öring och storgädda? Vi vågar nästan lova att det nappar, men visst – en smula tålamod skadar inte. Särskilt gammgäddan brukar ha sina egna idéer.

Vad vill du fiska efter? Här är den ultimata fisklistan:

  • Abborre: Åsarna, Övre Hoan, Råssjön och Klövsjö
  • Gädda: Handsjön, Galvattnet, Horten, Vitvattnet, Rammsjön, Gruckarna, Näkten
  • Harr: Börtnan, Nästelströmmen, Skålan, Storsjö, Tossåsen och Dammån
  • Röding: Börtnan, Ljungdalen, Näkten, Tossåsen, Storsjö och Oviksfjällen
  • Sik: Rätan, Klövsjö och Gruckarna
  • Öring: Dammån, hela Ljungan och Oviksfjällen
  • Bäckmete: Åsarna, Högån/Hovermoån och Övre Hoan

Siktar du mot stjärnorna eller kanske rättare sagt sjöbotten? Bli en bättre fiskare och följ med en erfaren fiskeguide som tar dig med till nya fiskevatten eller lär dig flugfiska. Eller varför inte hyra en hel tjärn med stugor, bastu och relax för er själva utan vare sig grannar eller guide?

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta heimestertips delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen

fiske i bergs kommun
Fiskekort i Bergs kommun