Friluftsliv med livskvalitet

Känn efter. Vad vill du fylla din fritid med?

Rödingfiske i strömmande vatten, längd i världsmästarspår, teater och lokalproducerad mat eller tura till fjälls. Känn efter. Vad vill du fylla din fritid med? Låt rosiga kinder och skrattrynkor släta ut bekymmersrynkan i pannan.

I Bergs kommun får du utrymme att ta ut svängarna. Hitta orörd natur vid vägs ände, spännande scener i byarna och fjälltoppar med milsvid utsikt. Naturen står och väntar på dig och din familj och kan erbjuda många olika aktiviteter året runt.

Gillar du skidåkning? För dig finns en uppsjö kända destinationer att välja bland. Klövsjö, Storhogna, Gräftåvallen och Ljungdalen är bara några platser att besöka. Eller varför inte bosätta sig på? Åsarna är känt för sina framgångsrika längdskidåkare och en av dem, Thomas Wassberg, ser till så att skidspåren håller absolut världsklass. På sommaren byter naturen skepnad och bjuder in till vandring, cykling, golf och mycket annat.

Vill du blanda natur och kultur? Med dig spelar vi gärna teater i Hackås föreningshus eller tar en svängom på dansgolvet i Oviken. Förenings- och kulturlivet är rikt i Bergs kommun. Musik och konsthantverk spelar ofta huvudrollen. Den prisade matkulturen i Jämtland tar stor plats på både den internationella och nationella scenen och du kan äta närproducerad mat varje dag om du vill. Vi lovar att den kommer kännas bra i både gom och mage.