Discgolf

Testa en spännande och fartfylld fritidsaktivitet

Discgolf eller frisbeegolf är en spännande fritidsaktivitet som växer sig allt större och passar de flesta utövare. Upptäck ett nytt vardagsäventyr eller öva dina färdigheter på banorna i Åsarna och Hackås.

För den som är bekant med vanlig golf så går även discgolf ut på att, på så få kast som möjligt, ta sig från utkastplasten till hålet. Banorna är vanligtvis 9, 12 eller 18 hål.

I Bergs kommun finns inom kort två discgolfbanor. Åsarna discgolfbana är redan öppen och banan i Hackås öppnar under sommaren 2022. Läs mer om banorna nedan.

Åsarna discgolfbana

9-hålsbana i skogsmiljö. Banan börjar med ett långt hål följt av kortare mer tekniskt utmanande hål. Terrängen är varierande och har en del nivåskillnader. En rolig bana som passar såväl nybörjare som spelare på en mer avancerad nivå. Start och mål på skidstadion i Åsarna.

Mer info

Åsarna discgolfbana på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt på www.udisc.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hackås discgolfbana

OBS! Det är ännu inte möjligt att spela på denna bana. Den planeras att färdigställas under sommaren 2022.

9-hålsbana i centrala Hackås med storslagen utsikt över Storsjön, Hoverberg samt Härjedals- och Oviksfjällen. Den färdiga banan blir 1,3 km lång och kommer delvis att barkas för att den skall bli lättgången samt att minimera markslitage. Start och övningsområde vid Fästedals IP.

Mer info

Hackås Anslagstavla på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.