Discgolf

Testa en spännande och fartfylld fritidsaktivitet

Discgolf eller frisbeegolf är en spännande fritidsaktivitet som växer sig allt större och passar de flesta utövare. Upptäck ett nytt vardagsäventyr eller öva dina färdigheter på banorna i Åsarna och Hackås.

För den som är bekant med vanlig golf så går även discgolf ut på att, på så få kast som möjligt, ta sig från utkastplasten till hålet. Banorna är vanligtvis 9, 12 eller 18 hål.

I Bergs kommun finns två discgolfbanor - i Åsarna och Hackås. Läs mer om de olika banorna nedan.

Åsarna discgolfbana

9-hålsbana i skogsmiljö. Banan börjar med ett långt hål följt av kortare mer tekniskt utmanande hål. Terrängen är varierande och har en del nivåskillnader. En rolig bana som passar såväl nybörjare som spelare på en mer avancerad nivå. Start och mål på skidstadion i Åsarna.

Discar går att låna gratis vid Åsarna Skicenter under deras öppettider.

Mer info

Åsarna discgolfbana på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt på www.udisc.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hackås discgolfbana

9-hålsbana i centrala Hackås med storslagen utsikt över Storsjön, Hoverberg samt Härjedals- och Oviksfjällen. Banan är 1,3 km lång och har delvis barkats för att den skall bli lättgången samt att minimera markslitage. Start och övningsområde vid Fästedals IP.

Mer info

www.udisc.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.