Adrenalin på två hjul

Lite trixigt ska det vara, men inte för krångligt. Kom och cykla!

Mountainbike är inne. Mountainbike är kul. Kom och cykla! Lite trixigt ska det vara, men inte för krångligt. Slingriga stigar som följer terrängen i skogen eller sköna vägar där benen får både vila och jobba. Vad gillar du mest?

På fjället, i skogen, på stigar och grusvägar. Lasta cyklarna på bilen, stoppa hjälmen i packningen och sikta på Bergs kommun. Med både fjäll och skogsland är valmöjligheterna stora. Det är enkelt och naturligt, helt enkelt inte så krångligt. Ta med egen cykel eller hyr en på plats. Terrängen lockar och erbjuder fantastiska möjligheter att njuta av naturen. I Åsarna finns två långa fina skogsrundor på 30 respektive 45 kilometer, men där avstickare gör att du kan cykla kortare om du vill.

Vi är en del av Saepmie - tänk på att visa hänsyn

I alla områden där renskötsel bedrivs är det viktigt att besökare inte stör betesro eller skrämmer renen.Tänk därför på följande i renbetesland:

  • Håll alltid hundar kopplade.
  • Undvik att gå eller cykla rakt mot renen.
  • Ju tystare du är desto lugnare blir djuren.
  • I kikare kan du betrakta renarna varsamt på avstånd.
  • När större flockar är i rörelse, sätt dig ner, betrakta och njut.

Cykelturer

I Klövsjö finns flera markerade cykelleder, till exempel Assermyrvallen i Klövsjö, Böleleden, Johankölen och Klövsjö bytur, toppen och sundet. Hitta lederna här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Åsarna cyklar du i skogen på välmarkerade leder, 20 km eller 45 km med möjlighet att ta av tidigare. Mer om lederna här.

Kom ihåg att fixa karta innan avfärd:
Köp ”fjällkartan” på närmsta turistbyrå eller på en bokhandel hemma.
Beställ ”fjällkartan” på en nätbokhandel.
Ladda ner appen ”fjällkartan” i din mobil.

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta heimestertips delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen