Svenstavik

Närhet till både god service och fina fiskevatten.

Vill du ha allt nära? Centralorten Svenstavik, ligger strategiskt placerat i mitten av riksväg E45 som löper genom hela östra delen av kommunen. Här finns kommunkontoret, hälsocentral, förskola till gymnasium, köpcentrum och mycket mer. Längs med den södra änden av Storsjön finns även gott om idylliska byar som Vigge, Hoverberg, Kövra, Hallom och Hovermo.

I Svenstavik finns en stor mångfald av företag och god service att ta del av. Det gör platsen levande och såklart fyllt av möjligheter till utveckling. Med lätthet kan du dessutom resa från centrum till kommunens alla hörn och kanter vilket gör att många väljer att arbeta här. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och det finns goda möjligheter att även resa till och från Östersund som ligger cirka 50 minuter bort.

Sport och idrott är populärt i Svenstavik. Den stora ishallen används flitigt av både knattar och stora hockeyspelare, konståkare, motionärer och bandyspelare. Svenstaviks ishall är dessutom hemmaarena för Sveriges sämsta ishockeylag. Jo du läste rätt. Svenstaviks hockeyklubb var statistiskt sett sämst i landet år 2016. Men det är inte viktigt, för A-laget och dess supportrar övervinner glädje och passion alla förluster.

På Fjällgymnasiet utbildas framtidens stjärnskidåkare inom både alpina- och längdgrenar. Utbildningarnas upplägg mixas mellan träningar, tävlingar och den vanliga undervisningen. Det finns även andra utbildningar att välja bland och sammanhållningen är stark. I anslutning till både gymnasium, fritids, förskola och grundskola finns ett badhus, skolskog, fotbollsplan och mycket annat. Naturen är en självklar del av hela skolgången och grundskolan avslutas alltid med en minnesvärd skidtur till Helags tillsammans med andra högstadieelever i kommunen.

I centrum hittar du en väl utvecklad centrumhandel med stor matbutik, skoaffär, frisör, florist, konditori bara för att nämna några. På fritiden kan en tur till den omtalade Hoverbergsgrottan bli en favorit, eller varför inte utforska alla fiskevatten i och omkring tätorten.

Bergsbygden

Areal: 806 km²

Befolkning: 2289 = 2,8 invånare/km²

Mer information

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Svenstavik – Östersund: 53 minuter