Svenstavik

Närhet till både god service och fina fiskevatten.

Vill du ha allt nära? Centralorten Svenstavik, ligger strategiskt placerat i mitten av riksväg E45 som löper genom hela östra delen av kommunen. Här finns kommunkontoret, hälsocentral, förskola till gymnasium, köpcentrum och mycket mer. Längs med den södra änden av Storsjön finns även gott om idylliska byar som Vigge, Hoverberg, Kövra, Hallom och Hovermo.

I Svenstavik finns en stor mångfald av företag och god service att ta del av. Det gör platsen levande och såklart fyllt av möjligheter till utveckling. Med lätthet kan du dessutom resa från centrum till kommunens alla hörn och kanter vilket gör att många väljer att arbeta här. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och det finns goda möjligheter att även resa till och från Östersund som ligger cirka 50 minuter bort.

Sport och idrott är populärt i Svenstavik. Den stora ishallen används flitigt av både knattar och stora hockeyspelare, konståkare, motionärer och bandyspelare. Svenstaviks ishall är dessutom hemmaarena för Sveriges sämsta ishockeylag. Jo du läste rätt. Svenstaviks hockeyklubb var statistiskt sett sämst i landet år 2016. Men det är inte viktigt, för A-laget och dess supportrar övervinner glädje och passion alla förluster.

På Fjällgymnasiet utbildas framtidens stjärnskidåkare inom både alpina- och längdgrenar. Utbildningarnas upplägg mixas mellan träningar, tävlingar och den vanliga undervisningen. Det finns även andra utbildningar att välja bland och sammanhållningen är stark. I anslutning till både gymnasium, fritids, förskola och grundskola finns ett badhus, skolskog, fotbollsplan och mycket annat. Naturen är en självklar del av hela skolgången och grundskolan avslutas alltid med en minnesvärd skidtur till Helags tillsammans med andra högstadieelever i kommunen.

I centrum hittar du en väl utvecklad centrumhandel med stor matbutik, skoaffär, frisör, florist, konditori bara för att nämna några. På fritiden kan en tur till den omtalade Hoverbergsgrottan bli en favorit, eller varför inte utforska alla fiskevatten i och omkring tätorten.

Flytta till Svenstavik

Är du nyfiken på Svenstavik och skulle vilja ha någon att prata med? Då är du varmt välkommen att kontakta vår inflyttarservice! Vi kan tipsa om var du kan söka lediga bostäder och lokaler, eller hjälpa till med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet. Välkommen att höra av dig direkt till inflyttarservice eller fyll i kontaktformuläret på denna sida.

Lär känna bygden lite mer!

Om du är nyfiken på vad som händer i byn och vill lära känna några av alla de härliga människor som bor i Svenstavik, då kan vi varmt rekommendera att du går med i Facebookgruppen Svenstaviks anslagstavla. Här får du tips på allt från när det arrangeras loppisar till vilka evenemang som är på gång eller vem du ska vända dig till om du behöver ett handtag.

Klicka här för att komma till Svenstaviks anslagstavla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bergsbygden

Areal: 806 km²

Befolkning: 2260 = 2,8 invånare/km²

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Svenstavik – Östersund: 53 minuter

Vill du bygga nytt?

I Svenstavik finns ett flertal lediga tomter, och kanske är det just någon av dem som ska ge plats för ditt nästa drömboende.

Samtliga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Läs mer på berg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.