Skålan

Naturskön by med stor gemenskap

I södra Jämtlands fjälltrakter ligger natursköna Skålan. Här hittar du en by med stor gemenskap och ett rikt föreningsliv. Dessutom ligger Jämtlands första självbetjäningsbutik här.

Skålan är en by med ca 140 innevånare som ligger naturskönt vid Ljungan, i södra Jämtlands fjälltrakter ungefär mellan Klövsjö och Åsarna.

Byn har ett väl fungerande föreningsliv, tennisplan, beachvollybollplan, utegym, badplats, bouleplan, bygdegård med gym och idrottshall, dygnet runt öppen butik, skidlift, fina skidspår och en egen förskola.

Förskolan har för tillfället ett tiotal elever och den präglas framför allt av förståelse och samarbete. I verksamheten jobbar de mycket med natur och kultur och har en egen skolskog, förutom förskolans närhet till både skog och sjö. Förskolan har dessutom tillgång till stora inomhusytor för lek och bus vid sämre väder.

En samisk inriktning på förskolan är självklar då både barn och personal har samiska familjeband.

Förutom en trygg tillvaro med mycket utetid så erbjuder förskolan hög personaltäthet och låga avgifter. Förskolans personal kommer från Skålan, Fotingen och Klövsjö och har jobbat för i verksamheten under en lång tid, vissa sedan starten 2011.

Flytta till Skålan

Är du nyfiken på Skålan och skulle vilja ha någon att prata med? Då är du varmt välkommen att kontakta vår inflyttarservice! Vi kan tipsa om var du kan söka lediga bostäder och lokaler, eller hjälpa till med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet. Välkommen att höra av dig direkt till inflyttarservice eller fyll i kontaktformuläret på denna sida.

Lär känna bygden lite mer!

Om du är nyfiken på vad som händer i byn och vill lära känna några av alla de härliga människor som bor i Skålan, då kan vi varmt rekommendera att du går med i Facebookgruppen Skålans anslagstavla. Här får du tips på allt från när det arrangeras loppisar till vilka evenemang som är på gång eller vem du ska vända dig till om du behöver ett handtag.

Klicka här för att komma till Skålans anslagstavla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skålan

Areal: 70 ha

Befolkning: 140

Mer information

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Skålan – Östersund: 76 minuter
Skålan – Svenstavik: 27 minuter

För mer information om Skålan, besök gärna skalan.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.