Rätansbygden

Sjönära uteliv och lugnt tempo med närhet till fjäll.

Runt omkring Rätanssjön ligger bebyggelsen utströsslad. Här har bland andra Tomas Ledin vuxit upp med närhet till skog och sjöar. Låt Rätan bli en plats för dig och din familj att växa.

Rätansbygden ligger i södra delen av Bergs kommun och har en stark anknytning till sina vattendrag och sjöar. Det här är en plats där fisket sedan lång tid tillbaka har varit ett stort intresse hos både invånare och besökare. Den smala och raka sjön Rätanssjön har fått sitt namn på grund av sitt karakteristiska utseende och ligger i byn med samma namn, Rätan.

Vid sjöns södra del ligger skolan med förskola, grundskola, fritids. Barnen på Rätans skola går här från förskola till årskurs sex. I direkt anslutning från skolgården finns ett elljusspår och ett stenkast bort en mindre skidbacke. Skolan har även en stor idrottshall och en skridskobana.

På sommaren öppnar det populära utomhusbadet på Rätans camping och här har många lärt sig att simma. Det är ett litet paradis för både stora och små barn. I byn finns även en affär och på sommaren är det inte ovanligt att det poppar upp mysiga caféer och loppisar längs vägarna omkring. Det finns ett starkt och stort byalag i Rätan som arbetar för bygdens ständiga utveckling, goda levnadsvillkor och samhällsservice. Omkring Rätan hittar vi fler byar som Handsjön, Kvarnsjö, Röjan, Böle, Nederhögen och många fler.

Rätansbygden

Areal: 793 km²

Befolkning: 556 = 0,7 invånare/km²

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Rätan – Östersund: 88 minuter
Rätan – Svenstavik: 38 minuter

Vill du bygga nytt?

I Rätan finns ett flertal lediga tomter, och kanske är det just någon av dem som ska ge plats för ditt nästa drömboende.

Samtliga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Läs mer på berg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.