Oviken

Musikalisk bygd med gamla anor och storslagen utsikt.

Mitt emellan stad, sjö och fjäll hittar du Oviken. Bygden består av hela 50 byar, alla med sin egen charm. Vilken by som passar dig och din familj bäst vet du först när du besöker den. Här finns närhet till både skola, hälsocentral, äldreboende, aktivitetshall och livsmedelsbutiker.

Oviken har starka rötter i både kulturen och naturen. Här skapas nya alster och aktiviteter varje dag. Bygden är populär bland barnfamiljer och barnen går i förskola till årskurs nio på Myrvikens skola.

Här tycker många om att röra på sig och det märks på utbudet av aktiviteter. Det är nära till både skid- och vandringsspår, delvis i form av elljusspår. I allaktivitetshallen kan du bowla, simma, träna på gym och utföra andra sporter. Det finns även en idrottsarena med konstgräs där många historier både har skapats och kommer skrivas i framtiden. I bygden finns även båthamn, travbana och en inomhushall för hundträning. Något som snabbt slår en besökare här är den vackra utsikten mot fjällen. Oviksfjällen, Bydalsfjällen och Gräftåvallen och allt vad de har att erbjuda finns alltid nära.

Myrviken ligger i centrum av bygden och har både hälsocentral, skola, aktivitetshall, livsmedelsbutik, mack, byggvaruhandel och fjällkonditori med mera. Om du väljer att arbeta på annan ort än här finns både Östersund och Svenstavik inom bekvämt pendlingsavstånd.

Flytta till Oviken

Är du nyfiken på Oviken och skulle vilja ha någon att prata med? Då är du varmt välkommen att kontakta vår inflyttarservice! Vi kan tipsa om var du kan söka lediga bostäder och lokaler, eller hjälpa till med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet. Välkommen att höra av dig direkt till inflyttarservice eller fyll i kontaktformuläret på denna sida.

Lär känna bygden lite mer!

Om du är nyfiken på vad som händer i byn och vill lära känna några av alla de härliga människor som bor i Oviken, då kan vi varmt rekommendera att du går med i Facebookgruppen Oviken. Här får du tips på allt från när det arrangeras loppisar till vilka evenemang som är på gång eller vem du ska vända dig till om du behöver ett handtag.

Klicka här för att komma till Facebookgruppen Oviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Oviksbygden

Areal: 1342 km²

Befolkning: 1801 = 1,3 invånare/km²

Tätort: Myrviken

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Oviken – Östersund: 37 minuter
Oviken – Svenstavik: 27 minuter

Vill du bygga nytt?

I Oviken finns ett flertal lediga tomter, och kanske är det just någon av dem som ska ge plats för ditt nästa drömboende.

Samtliga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Läs mer på berg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.