Klövsjö

Sveriges vackraste by med friluftsliv i fokus.

Klövsjö är känt som ”Sveriges vackraste by”. Det är många som har upptäckt dess skönhet och valt att bosätta sig här. Byn är en del av landets tredje största skidområde och rikt på mathantverk.

I Klövsjö växer det så det knakar. Det är en by rikt på näringsliv och barnfamiljer. Klövsjö är en del av Sveriges tredje största skidområde, Vemdalen. När du väljer att bosätta dig här kommer du ha nära till liften och impulsåk på lunchen.

Näringslivet är starkt och det finns gott om mathantverk och besöksnäring som vunnit priser genom åren. I Klövsjö kommer du ha tillgång till både livsmedelsbutik, restauranger och annan handel.

Klövsjö skola är en liten skola i fjällmiljö. Skolan ligger i en bergssluttning och har byggts ut med bland annat en idrottshall med klättervägg. Förskolan i Klövsjö växer och byggs också ut i takt med att barnen blir fler. Här går barnen från förskolan till årskurs sex. Tack vare närheten till naturen arbetar pedagogerna med utomhuspedagogik och strävar efter att få in rörelse under varje dag.

Vintertid erbjuds alpin skidåkning i Klövsjö och Storhogna skidområde och längdspår med olika svårighetsgrader. Gillar du att klättra? Testa isklättring på det spektakulära Fettjåfallet med cirka 60 meters fallhöjd. Vill du hellre slappa? Njut av massage och bubbelbad på Storhogna Högfjällshotell & Spa.

På sommaren öppnar golfbanan med sina 18 hål och fjällutsikt. Kliv in i utsikten och utforska alla leder som erbjuds till fots eller från en sadel. Paddla eller ro på Klövsjön och testa på fiskelyckan. Här finns abborre, gädda och sik.

Klövsjöbygden

Areal: 520 km²

Befolkning: 661 = 1,3 invånare/km²

Mer information

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Klövsjö – Östersund: 75 minuter
Klövsjö – Svenstavik: 25 minuter