Hackås

Rikt kultur- och föreningsliv mitt i mellan två sjöar.

Mitt emellan två sjöar, Storsjön och Näkten, ligger Hackås. Det är en tusenårig kulturbygd som fortfarande spelar på första versen.

Vilket hem vill du göra till ditt? I Hackås finns lantgårdar med milsvid utsikt, bekväma villaområden och centrala lägenheter. De goda kommunikationerna till och från byn gör det enkelt att arbetspendla. Om du hellre stannar på hemmaplan finns arbetstillfällen inom både industri, kommunal och privat sektor. På fritiden finns dessutom fjällen bara 40 minuter bort.

Det rika föreningslivet bjuder in till allt från fotboll och hockey till teater och musik. I det nybyggda föreningshuset kan du se föreställningar och konserter och på sommaren öppnar Strömbacka kvarn för goda luncher och välbesökta pubkvällar. Kanske springer du på näcken som spelar folkmusik i bäcken på ett av dina besök på Strömbacka?

Hackås skola med förskoleklass upp till årskurs sex ger barnen en bra start på livet. Det finns ett stort engagemang för barnen i bygden och gott om aktiviteter. Hackås kan vara den perfekta platsen att bo på för den som vill ha mycket av allt som Jämtland har att erbjuda.

Hackåsbygden

Areal: 407 km²

Befolkning: 1119 = 2,8 invånare/km²

I Jämtland mäts avstånd i tid:
Hackås – Östersund: 39 minuter
Hackås – Svenstavik: 17 minuter

Vill du bygga nytt?

I Hackås finns lediga tomter, och kanske är det just någon av dem som ska ge plats för ditt nästa drömboende.

Samtliga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns.

Läs mer på berg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.