Trygghetsboende i Svenstavik

Centralt, grönt och vackert – och bara för dig som fyllt 65 år

Vi tycker att bo bra ska vara en självklarhet. Därför planerar Bergs kommun tillsammans med Riksbyggen för ett nytt trygghetsboende i centrala Svenstavik. Trygghetsboendet kommer att drivas som en kooperativ hyresrättsförening och planerad inflyttning är 2023.

Det planerade Trygghetsboendet riktar sig till personer som fyllt 65 år som vill leva ett aktivt, socialt liv och slippa ansvar för eget hus eller gård. Med en central placering vid torget i Svenstavik erbjuder Trygghetsboendet närhet till det mesta. Precis utanför finns nämligen kommunikationer, mataffär, apotek, hälsocentral med mera. Och allt med grönområden runt knuten.

Lätt att känna sig som hemma

I Trygghetsboendet planeras ett 20-tal lägenheter, ettor till treor anpassade för en till två personer. Lägenheterna är moderna och bekväma med väl genomtänkt planering av kök och badrum. När vänner eller familj hälsar på finns ett gästrum som du kan boka om de vill stanna över natten. I det stora, gemensamma köket kan du byta recept, baka med grannarna och äta tillsammans vid långbordet.

Husets balkonger är vända dels mot torget, dels mot den gröna trädgården i söderläge. På gatuplan mot torget finns planer på en indragen arkadgång där du bland annat möts av kommunens kulturmötesplats med tillhörande bibliotek. Utomhus finns möjlighet till en rad olika aktiviteter. Stora delar av året kan du njuta av boulebana, pergola och uteplats. Kanske går du och några av grannarna ihop och gör odlingslådor? I en kooperativ hyresrätt finns alla möjligheter att anpassa boendet efter era egna önskemål.

Läs mer om Trygghetsboendet

berg.se/trygghetsboende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information om projektet samt en informativ broschyr från Riksbyggen.

Kontakt

Jone Johnsson
Bostadsutvecklare
0687-162 30