Myre – bostadsområde i Oviksbygden byggs ut

Fler tomter släpps i omtyckt område nära både natur och service.

När livspusslet ska läggas måste bitarna passa ihop och det kommer de göra i Myre. Området är redan idag väldigt omtyckt bland barnfamiljer och andra som ser fördelarna med att bo bekvämt nära både natur, kultur och service.

Gillar ni att röra på er? Bra! I det nya bostadsområdet Myre kommer du och familjen ha nära till Kejsarvallen med fotbollsplan och elljusspår. En liten bit bort ligger Storsjön blank om sommaren och det anrika Fröjdholmen som bjuder upp till dans under ljumma kvällar intill båthamnen där du kan ha din egen båt. Vintertid när isen lagt sig gör ni rätt i att ha pimpelspöt nära till hands för spontana utflykter. På promenad-, cykel- eller sparkavstånd finns Myrvikens centrum med matbutik, konditori, mack, bygghandel, hälsocentral, äldreboende, restauranger, bowlinghall och badhus. Det nya området ligger intill det redan etablerade och populära bostadsområdet i Myre.

På Myrvikens för- och grundskola går eleverna från förskoleålder hela vägen till årskurs nio. Här kan minnen skapas och en trygg uppväxt ligga till grund för vuxenlivet.

20-30 minuter från Myre kan du ställa ner kängorna eller pjäxorna mot Oviksfjällens marker, och dra in all frisk fjälluft som dina lungor rymmer. Att se långt över vidderna tror vi gör gott i själen. Du kommer märka det när du är där.

Villa, vovve och volvo eller lagom lägenhet?

Området är idag ett etablerat och populärt bostadsområde som nu ska byggas ut ytterligare. Kommunen har valt att planlägga för en blandning av flerfamiljshus och villor/parhus.

Vad passar dig och din familj bäst? Planen är att möjliggöra för:

 • 16 tomter för villor eller parhus i två våningar.
 • Sex tomter för flerfamiljshus i två våningar. Fyra lägenheter per hus vilket sammanlagt blir 24 lägenheter.

Så här ligger vi till

Detaljplanen har nyligen fått laga kraft och nu kommer arbetet med områdets infrastruktur startas. Området ska röjas och tomterna ska avstyckas.

Efter sommaren 2022 kommer de lediga tomterna att läggas ut till försäljning på berg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Du kan redan nu skicka in en intresseanmälan. Kontakta Jone Johnsson, bostadsutvecklare på Bergs kommun.

Bostad i Bugården nytt bostadsområde i oviksbygden

Är det du som sätter nyckeln i låser i ett nybyggt hus i Myre nästa gång? Observera att bilden på huset är en skissbild. Omgivningarna på skissen är inte från Myre.

Detta är Myre i avstånd:

 • Myrvikens skola (F – åk 9): 2 km
 • Myrvikens förskola: 2 km
 • Matvaruaffär: 1,8 km
 • Hälsocentral: 2 km
 • Konditori & restauranger: ca 2 km
 • Bygg- och inredningshandel: 1,8 km
 • Längdskidspår och fotbollsplan: 350 meter
 • Oviksfjällen: ca 30 minuter
 • Svenstavik: ca 30 minuter
 • Östersund med flygplats och shopping: ca 40 minuter

Ladda hem planbeskrivning och plankarta

Klicka här för att ladda hem planbeskrivningen (PDF) , 926.5 kB, öppnas i nytt fönster.
Klicka här för att ladda hem plankarta (PDF) , 566.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Jone Johnsson
Bostadsutvecklare
0687-162 30

Myre karta