Backstabränna – nytt bostadsområde i Klövsjö

Ett attraktivt permanentboende mellan sjö och fjäll i Sveriges vackraste by

Med fantastisk utsikt över Klövsjö och dess natur samt närhet till både skola, affär och skidbackar har Bergs kommun utvecklat ett nytt bostadsområde för permanentbostäder. Området ligger vackert inbäddat i södra änden av Klövsjön, mellan Klövsjö by och skidområdet.

Trygghet & äventyr på en och samma plats - Ta del av vår vision med Backstabränna

Det nya bostadsområdet, Backstabränna, kommer att erbjuda attraktiva permanentboenden mellan sjö och fjäll i Sveriges vackraste by. Med sitt avskilda läge är området perfekt för friluftsintresserade barnfamiljer och andra med önskan om att kunna vakna varje dag med fjällen som närmaste granne, utan att göra avkall på vardagens behövligheter. Skola, matvaruaffär och skidbackar ligger nämligen bara några minuter bort.

Ett modernt hem som andas tradition

Med utgångspunkt i Klövsjös gamla kultur- och jordbruksbygd vill kommunen skapa ett modernt bostadsområde som harmonierar med de gamla gårdarnas uttryck och formspråk. I området har vi planlagt för åtta småhustomter samt ett mindre område med två flerfamiljshus som möjliggör upp till tolv lägenheter.

Tomterna på Backstabränna har väl tilltagna ytor och förutsättningar att uppföra bebyggelsen i gårdsstrukturer som knyter an till traditionen i bygden. Vi ser att tomterna ska ge utrymme för dina behov, kanske längtar du att få odla dina egna grönsaker och behöver utrymme för odlingsbäddar eller ett växthus?

Om du är företagare och entreprenör är du i gott sällskap i bygden och på Backstabränna ska du ha förutsättningar att bedriva en mindre verksamhet. På varje tomt har vi möjliggjort för en liten gäststuga, bagarstuga, ateljé, salong eller varför inte ett gårdskontor för dig som kan och vill jobba på distans. 

Förberedd för vardagens äventyr

Med närheten till goda friluftsmöjligheter följer också behovet av goda förvaringsmöjligheter. Som boende på Backstabränna ska det finnas förutsättningar att förvara såväl kanot som cyklar, skidor och bil under tak.

Längst slingrande grusgångar och omgiven av gärdesgårdar ser vi gärna ett promenadstråk från boendet ner till områdets gemensamma småbåtshamn.

Var är vi just nu?

Arbetet med detaljplanen är nu klart och detaljplanen har fått laga kraft. Tomterna ligger ut till försäljning på berg.se

Detta är Backstabränna i avstånd:

 • Klövsjö skola (F – 6): 2 km
 • Matvaruaffär: 2,4 km
 • Längdskidspår och idrottsplats: 700 meter
 • Skidområde med suverän utförsåkning: 2 km
 • Svenstavik med service och handel: 36 km (nås på cirka 30 minuter)
 • Östersund med flygplats och shopping: cirka 10 mil

Vägbeskrivning till Backstabränna

Hitta till Backstabränna från ICA Klövsjö

 • Kör söderut längst väg 316, kör ca 700 m
 • Sväng höger till Byvägen, kör 400 m
 • Sväng vänster till Östbacksvägen, kör ca 100 m
 • Sväng vänster till Sågvägen, kör 1,3 km
 • Parkera bilen på utsedd parkering
 • Gå 150 meter mot sjön så anländer du till området

Ladda hem vår broschyr om Backstabränna

Vi har tagit fram en broschyr som beskriver både Backstabränna och Klövsjöbygden.

Klicka här för att ladda hem broschyren (PDF) , 5.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Jone Johnsson
Bostadsutvecklare
0687-162 30

Illustration som visar ett exempel på Backstabrännas hus. Faluröda hus som är omgiven av gärdesgård och träd. Kvinna som går längst en grusgång mot bostadshuset.

Illustration: Månsson & Hansson AB