Bygga bostad

Vakna upp i något nytt där du får vara först med att fylla hemmet med minnen.

Sätt spaden i jorden och se dina drömmars hus växa fram! I Berg finns både attraktiva tomter och spännande bostadsprojekt så att du kan ta första steget mot att bygga ditt drömboende.

Byggklara småhustomter

Bergs kommun jobbar ständigt med att ta fram nya intressanta och attraktiva områden för bostadsbebyggelse och vi erbjuder byggklara villatomter för permanent boende på flera olika orter.

Samtliga tomter har vatten, avlopp och el framdraget till tomtgräns, så det är bara att sätta spaden i jorden. Nästan. För att förverkliga dina husdrömmar behövs förstår ett bygglov – och då finns Berg och Härjedalens gemensamma miljö- och byggavdelning redo att hjälpa dig.

Läs mer på berg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om hur bygglovsprocessen går till och vem du ska kontakta.

Letar du mark att bygga bostad på?

På berg.se finns en guide med information om och tips på saker att kolla upp då du letar mark där det är lämplig att bygga bostäder.

Bostadsprojekt

Efterfrågan på bostäder och tomter är stor i vår kommun, och därför driver Bergs kommun flera bostadsprojekt - alla med en härlig potential.

I Sveriges vackraste by Klövsjö planeras det nya bostadsområdet Backstabränna för att erbjuda attraktiva permanentboenden för friluftsintresserade barnfamiljer och andra med önskan om att kunna vakna varje dag med fjällen som närmaste granne.

I Myre utökas det befintliga bostadsområdet med 16 nya villatomter samt sex tomter för flerfamiljshus. Med både skog, sjö och fjäll inpå knuten är friluftslivet alltid när till hands, samtidigt som närheten till skola, service och arbetsmarknad gör att vardagen flyter på smidigt.

Hitta ditt drömliv här på bergsliv.se

Här på bergsliv.se har vi samlat inspirerande reportage om människor som bor i kommunen och fakta om våra tätorter. Om du är nyfiken på vilken bergsliv som passar dig så får du snabb vägledning via vårt quiz. Kika runt på webbplatsen och tveka inte att höra av dig om du har några funderingar. Vi finns här för dig!

Bergsliv: Bostad

På Facebook finns en grupp för alla som söker en bostad eller önskar hyra ut eller sälja en bostad inom Bergs kommun. Gå med i gruppen idag! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.