Bo med gott om plats

Renovera något gammalt eller uppfinn ditt eget hem. Här finns över 6 100 kvadratkilometer skog, mark och fjäll att dela på.

Tystnad och fågelsång på samma gång. Morgonljuset som letar sig in mellan gardinerna. Dagen gryr. Kaffet puttrar färdigt. Med en rykande kopp kaffe slår du dig ned på din egen farstubro.

Varför ska en dagdröm förbli enbart en dröm? Det finns ingen lag som säger att du måste eller borde bo kvar på samma plats livet ut. Kanske är det just nu som dörren öppnar sig till ett nytt hem och liv?

Det finns många vägar att välja bland i Bergs kommun. Några leder till sjötomter och andra till fjällen. Vilken väg som passar bäst vet du först när du har testat den. Boka in dig på en visning eller gör en rundtur i kommunen. En ny väg du aldrig har gått förut kan bli din egen.

Plats för att växa

I Berg upplever du vidderna, riktiga fjäll, storskogar, friskt vatten och ren luft. I Bergs kommun bor majoriteten av befolkningen på landsbygden, som är levande med mycket variationsrik landskapsbild. I väster dominerar fjällen med Oviksfjällen och Helags. Dessutom finns vidsträckta myr-och skogsområden. En stor del av Storsjön finns i kommunen och här finns en bördig, mjuk och öppen jordbruksbygd som har odlats sedan 10 000 år.

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda dig? Ta gärna kontakt med våra inflyttarsamordnare - kontaktuppgifter hittar du här intill. Du kan också använda formuläret under "Flytta hit" för att ta kontakt med oss.

Hitta ditt drömboende

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet. Välkommen att höra av dig!

Maila Bergs kommuns inflyttarservice

Bergsliv: Bostad

På Facebook finns en grupp för alla som söker en bostad eller önskar hyra ut eller sälja en bostad inom Bergs kommun. Gå med i gruppen idag! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bygga bostad

Sätt spaden i jorden och se dina drömmars hus växa fram! I Berg finns både attraktiva tomter och spännande bostadsprojekt så att du kan ta första steget mot att bygga ditt drömboende.

Hyra bostad

Runt om i kommunen finns ett varierat utbud av bostäder att hyra - perfekt för dig som vill landa någonstans i väntan på drömboendet eller som kanske helt enkelt föredrar lägenhetslivets frihet.

Köpa bostad

Till dig som längtar att få leva landsbygdsdrömmen. Att vandra över knarrande golv och kika ut över en trädgård som bär spår av minnen och människor. En plats att förvalta och skapa nya minnen på.

Tomma hus - Tips oss! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Runt om i vår kommun finns det hus som en gång i tiden varit fulla med liv, men som nu enbart lever upp några gånger per år. Ibland inte alls. Det vill vi ändra på! Om du har sett ett slumrande hus någonstans i vår kommun - berätta det för oss!