För utställare

Bergslivsmässan - Det stora hälsoäventyret

Har du ett företag eller en förening i Bergs kommun med en verksamhet inom hälsa och välbefinnande, hantverk, kultur, friluftsliv, jakt & fiske eller liknande? Vill din verksamhet erbjuda prova-på-aktiviteter eller vill du ta chansen att föreläsa eller berätta mer om något viktigt ämne? Då vill vi ha med dig på vårt stora hälsoäventyr!

Rörelseglädje och välbefinnande är något som ger kraft i vardagen och skapar förutsättningar för ett sunt liv. Men ibland är det inte alldeles enkelt att hitta inspiration och motivation för att göra rörelseglädje till en del av vardagen. Därför öppnar vi upp dörrarna till Bergslivsmässan – det stora hälsoäventyret.

Tillsammans med det lokala föreningslivet och näringslivet vill vi med Bergslivsmässan väcka en nyfikenhet kring hälsa och inspirera besökarna att utveckla sin egen hälsa – oavsett om det handlar om att stärka sin kropp eller sitt välbefinnande.

Och vi ser det som en win-win-situation där du får visa upp dina produkter och ditt företag för en bred publik i just din målgrupp samtidigt som du bidrar till att stärka Berg som en attraktiv kommun att bo och verka i.

Tre starka skäl att delta på mässan

 • Fler människor får ökad kännedom om din verksamhet eller produkter.
 • Du får chansen att nätverka och träffa andra föreningar, företag och verksamheter.
 • Din verksamhet har möjlighet att knyta kontakt med fler kunder/ medlemmar.

Bidrag till deltagande föreningar

Ett bidrag om 3000 kr delas ut till alla deltagande idrottsföreningar av RF-SISU. Bergs kommun lottar även ut ett bidrag om 5000 kr bland övriga ideella föreningar som deltar på mässan.

Var med och skapa hälsoveckan 2023

Mellan den 23-29 september arrangeras Hälsoveckan över hela kommunen där både företag, föreningar, skola och arbetsplatser kan vara med och skapa olika hälsoaktiviteter. Du arrangerar din hälsoaktivitet där du bor och verkar och vi sammanställer alla aktiviteter i ett hälsoprogram. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret nedan!

Bokningsvillkor

 • Bokningen stänger 10 september 2023. Du har möjlighet att avboka din plats fram till 15 september 2023. Avbokningar som sker därefter kommer att debiteras med en avgift på 500 kr.
 • Nedmontering av monter får ej påböjas innan mässan avslutas. Om detta görs debiteras en avgift på 500 kr.
 • Vi förbehåller oss rätten att välja vilka utställare som ges möjlighet att medverka på mässan. Vi kommer i första hand att prioritera utställare med verksamhet inom Bergs kommun och som erbjuder produkter eller tjänster inom kategorierna mat, hälsa, friluftsliv, jakt & fiske, hantverk, kultur eller liknande.

Vad kostar det?

Det är kostnadsfritt att ställa ut och besöka mässan och vi ser gärna att mycket är gratis på mässan. Självklart tar du som företagare betalt för dina produkter, behandlingar eller workshops såsom du önskar.

Information till dig som vill föreläsa

Som föreläsare erbjuds du två alternativa scener. Nedan kan du läsa mer om vad de olika scenerna erbjuder för möjligheter.

Speakers corner (i mässhallen): Fånga mässbesökarna på språng och ta chansen att prata om något du brinner för. Här ryms korta föreläsningar på 5-10 minuter. Dessa föreläsningar sker inne i mässhallen och kan höras av alla förbipasserande. Dessa föreläsningar kan du inte ta ut en avgift för.

Föreläsningssal: I våra föreläsningssalar talar du inför en sluten publik där du får chans att gå mer på djupet i ditt ämne under 20-30 minuter. Dessa typer av föreläsningar kan du välja att ta ut en avgift för.

Information till alla utställare

Uppbyggnad och rivning av monter

Mässhallen är öppen följande tider för uppbyggnad av monter:

 • fredag 29 september kl 16-19
 • lördag 30 september kl 7-10.30

Ni väljer själv när ni vill bygga er monter. Montern ska vara färdig senast kl 11 på lördagen, när mässan öppnar. Därefter får inga utställarbilar finnas i området och de gemensamma ytorna skall vara rena och redo för besökarna.

Nedmontering av monter får ej påbörjas innan kl 16.45 Då det kommer att pågå en föreläsning i salen bredvid och nedmonteringen kommer att höras.

Biljetter till Doctor Diamantis föreläsning

Vi bjuder alla organisationer som ställer ut på mässan på en biljett till Doctor Diamantis föreläsning (ord. pris: 200 kr). Om fler från organisationen önskar gå kan biljetter köpas via Tickster.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möbler i montern

Vi önskar att alla föreläsare tar med egna möbler och inredning till att skapa en fin och inbjudande monter. Vi har ca 15 bord att låna ut och det är först till kvarn att ta dem, 1 bord per monter.

Parkering

Utställare kommer att få parkera ovanför Fjällgymnasiet på utpekad utställarparkering.

Matutställare inomhus

Till dessa finns 1 bord vardera för at skapa en känsla av att dessa hör ihop. Vatten finns att hämta i köket. El finns, tag med egen skarvsladd.

El

Ni som anmält att ni vill ha el i er monter kommer att få det, tag dock med sladdvinda då det kan vara en bit till uttagen.

Marknadsföring

Vi hoppas och önskar att ni hjälper till att marknadsföra evenemanget i sociala medier. På Facebook finns evenemanget: Bergslivsmässan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som ni gärna får kryssa i att ni kommer på. Bjud gärna in era kunder, vänner, släkt, bekanta och grannar!

Under Bergsliv på både Instagram och Facebook finns mer info som ni gärna får dela.

Ni får också gärna använda Bergslivsmässans emblem när ni gör inlägg om Bergslivsmässan så syns det tydligt att ni är en del av mässan.

Klicka här för att ladda hem emblemet. , 178.8 kB.

Skriv gärna ut och sätt upp affisch och program i era lokaler, på byn där ni bor eller fikarummet på arbetsplatsen.

Klicka här för att ladda hem affisch , 2.2 MB.

Klicka här för att ladda hem program , 2.1 MB.

Hälsoveckan

Bergslivsmässan föregås av Hälsoveckan med hälsoaktiviteter på olika platser runt om i kommunen. Mer info finns på bergsliv.se/hälsoveckan

Frågor?

Kontakta mässgeneral Kajsa Kårwik på mail kajsa.karwik@berg.se eller via telefon 0687-16146.

Information till utställare med fika/ matservering

Fyra viktiga punkter att tänka på:

Handhygien

 • ha en pumptermos med varmvatten och en liten skål, så att du kan tvätta händerna vid behov.

Rätt temperatur

 • kylvaror måste förvaras i kyla och inte ligga framme förlänge.
 • varm mat måste hålla godkänd temperatur under hela serveringstiden.

Innehållsförteckning

 • viktigt att det finns en korrekt innehållsförteckning på det som serveras, så att ingen kund drabbas av allergiska reaktioner.

Livsmedelstillstånd

För dig som redan har ett livsmedelstillstånd behövs inget särskilt tillstånd för Bergslivsmässan. Om livsmedelstillstånd saknas, stäm av med livsmedelsinspektören Anette Roth anette.roth@berg.se, 0687-165 30. Kostnaden för en livsmedelsanmälan är 1350 kr.

Fakta om mässan

Plats: Svenstahallen, Svenstavik
Datum: 30 september 2023
Tid: 11-15
Utställarkostnad: Kostnadsfritt

Kontakt

Kajsa Kårwik
Mässgeneral
0687-161 46