Weldings har kommit till Klövsjö för att stanna

Tack vare pandemin tog Gunnar & Anna-Karin steget att bosätta sig i fritidshuset på heltid.

Gunnar & Anna-Karin Welding är fritidshusägarna som tog steget att permanent flytta upp till Klövsjö under pandemin, och de har inga planer på att flytta tillbaka till Västerås.

Gunnar har halva släkten i byn och alltid varit här från och till hela livet under ledigheter och så älskar de båda natur & friluftsliv. Den aktiva livsstilen med skidåkning både längd & utför, vandring och paddling är idag en del av vardagen. Men de hinner också med att renovera huset, sköta ett grönsaksland i tillväxt och sista året har självförsörjandegraden ökat med höns på gården.

Vad fick er att flytta hit?

- Det var pandemin. Vi hade inte på allvar funderat på att flytta hit, det bara blev så. Vi hade sedan tidigare köpt ett hus i byn som vi höll på att renovera. Under pandemin hade vi sålt huset i Västerås och flyttat in i en hyreslägenhet. Men när vi kom tillbaka till Västerås efter en lång härlig sommar i Klövsjö tog det bara två dygn att bestämma sig för att inte ha kvar den dyra övernattningslägenheten.

Foto: Privat

Hur var det att flytta hit? Hur har ni tagits emot?

Det var både bra och dåligt att flytta hit under pandemin, landa i lugn och ro men inte så socialt. Alla är välkomnande, men man får bjuda till själv och engagera sig för att träffa människor. Gunnar sitter med i styrelsen i hembygdsföreningen och genom den har han lärt känna folk i byn.

Hur har det sett ut med arbete?

De har båda haft möjligheten att ha kvar sina jobb och jobba på distans under pandemin. Gunnar arbetar som teknisk skribent på ABB och Anna-Karin handläggare vid Rättsavdelningen på Arbetsförmedlingens huvudkontor. De sitter uppkopplade från varsitt rum i huset och jobbar på dagarna.

Foto: Privat

Finns det några nackdelar?

- Vi ser inte många nackdelar, kanske bränslepriset då. J Vi gillar musik, konserter och teatrar, och det mesta i kulturväg finns i närområdet, men det gäller att vara mer planerad och göra lite längre resor.- Det är lite längre till Anna-Karins systrar kring Skara-trakten men de är benägna att åka till fjällen och hälsa på. Denna vinter har det varit sämre med snö och blåst en del men nackdelarna är få jämfört med fördelarna.

Nu har ni varit skrivna här i 1,5 år, blir ni kvar?

- Vad vet man om framtiden, vi har inga planer på att flytta. Vi går i pension om några år och skulle vilja njuta av att ha mer ledig tid här.

Bergsliv tackar för pratstunden och hälsar Weldings varmt välkomna till fjälls och Bergs kommun!

Text Av: Fjällbyrån i Jämtland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta reportage delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.