Kom och driv företag i Svenstavik

Här finns plats för dig!

Driver du eget företag inom handel, service eller hälsa som tandläkare, optiker eller kanske något helt annat? I Svenstaviks mysiga, levande centrum finns toppenfina lokaler lediga. Och du är välkommen!

Svenstavik är pärlan vid Storsjöns södra spets. Ett naturligt handelscentrum där torget är samlingsplatsen som omgärdas av butiker, kafé, restaurang och hotell. Som kommunens centralort finns en stor del av den samlade samhällsservicen här, såsom skolor, ett helt nytt bibliotek och idrottsanläggningar.

Här möts du av en levande bykänsla och engagerade människor som vill vara med att utveckla bygden.

Det är bra att driva företag i Svenstavik, det är flexibelt och vi hjälper varandra. Vi har en mix av kunder, många hantverkare, privatkunder och en hel del från fjällvärlden.”

Magnus Nilsson, Byggvaruhuset

Bästa läget mellan fjäll och stad

Med sitt strategiska läge har Svenstavik flera av landets mest välbesökta fjälldestinationer inom en radie av några mil. E45 och väg 321 ligger i direkt anslutning till centrum och bidrar till ett ständigt flöde av resenärer som stannar till på sin väg till och från Östersund, Åre och våra ”hemmafjäll” Klövsjö, Storhogna, Vemdalen och Gräftåvallen eller andra platser runt Oviksfjällen. Du har också nära till Guldbyn Åsarna.

Våra kunder är främst lokalbefolkningen men vi har ett unikt läge mellan E45 och väg 321, med många förbipasserande turister. Jag tror på Svenstaviks centrum mycket på grund av läget och att det är en gemytlig plats med trevliga människor.

Åsa Eklund, Kronans Apotek

Statistik visar på drygt 4000 förbipasserande per dygn. Här finns kort sagt ett stort flöde av människor på kortare eller längre besök. Presumtiva gäster och kunder för dig som driver en verksamhet.

Förverkliga din livsdröm här

Det är smidigt att bo och leva i Svenstavik med allt du behöver på nära håll. Här blir livspusslet enklare och fritiden större. Du är omgiven av storslagen natur, ett aktivt föreningsliv och en mångfald av människor som gör platsen till vad den är. Hela området växer med nya attraktiva bostadsområden, bland annat i Klövsjö och Oviken, i takt med att allt fler ser fördelarna med att bo på en trygg plats med utrymme för både livskvalitet och drömmar.

Jämtlands bästa företagsklimat

I Bergs kommun finns en lång tradition av företagande och framgångsrika entreprenörer som hjälps åt. Här drivs cirka 1400 små och mellanstora företag inom en bredd av branscher – från de gröna näringarna och besöksnäring till privata tjänsteföretag och tillverkningsindustrin.

Det är lite av en Gnosjöanda här, med mycket framåtanda, bra människor som bor här och det är lätt att få bra personal. Vi har även en lyhörd kommun.

Markus Rödin, Rödins Trä

Berg är bland de tio mest företagsamma kommunerna i landet, med dubbelt så många personer som driver företag jämfört med snittet. Här hittar du inte helt oväntat Jämtlands bästa företagsklimat, det visar en rankning om lokalt företagande som Svenskt Näringsliv gjorde i september 2023. Vill du också bli en del av vår entreprenörsanda?

Snabba fakta

Antal invånare i Bergs kommun: 7176 (1 jan 2023)

Antal företag i Bergs kommun: 1400

Andel företagare i Bergs kommun: 21,7 % (jmf. 6 % i riket)

Stora branscher i Bergs kommun: Jord- och skogsbruk, industri, turism, entreprenad, byggsektor, handel samt offentlig sektor (Bergs kommun och Region JH)

Verksamheter i Svenstavik: Apotek, hälsocentral, ishall, sporthall, bibliotek, förskolor, grundskola, 1-9, Fjällgymnasiet, gym, presentshop, blomsteraffär, secondhandbutik, hotell, café och restaurang, Systembolag, OKQ8, Räddningstjänst och Samhall

Axplock större företag i Svenstavik: Dollarstore, Rödins Trä, Byggvaruhuset, SCA, Skoterdelen och Ica Supermarket

Avstånd: Östersund 56 min, Åsarna 13 min, Klövsjö 29 min, Storhogna 42 min, Gräftåvallen 50 min, Vemdalen 53 min, Åre 1 tim 49 min

Kommunikation: E45, Väg 321, Inlandsbanan (Gällivare-Kristinehamn)

 

Lediga lokaler

Klicka här för att komma till vår lokalguide Länk till annan webbplats.

Frågor? Kontakta:

Anders Englund, tillväxtchef
Tel: 0687-164 01
Mejl: anders.englund@berg.se

Skriv ut folder

Klicka här för att ladda hem folder , 492.8 kB, öppnas i nytt fönster.