Johan Karlsson

Oviken - där fritidsintresset blev både företagsidé och vardag

Frihet, utrymme och jakt. Det är tre av anledningarna till att Johan Karlsson valt att stanna kvar i hembygden Oviken, där han 2020 startade upp sitt eget företag och skapade en vardag av sitt fritidsintresse.

– Jag har alltid funderat på att driva något eget, och då kändes jakt som ett givet val av område att inrikta sig på, säger Johan Karlsson som sedan juli 2020 driver marknadsplatsen multijakt.se från gården i Oviken.

Med ett nystartat företag kommer många utmaningar, men just valet av arbetsplats har inte varit något problem utan snarare en fördel. Från hemmakontoret kan han sköta både hemsida och marknadsföring, men även snabbt ta sig ut för att testa eller fotografera nya produkter.

– Jag är nog den typiska kunden för mitt eget företag, skrattar Johan som ser stora fördelar med att kunna leva sitt varumärke fullt ut och trivs bra med kombinationen av jobb och intresse.

Foto: Sandra Lee Pettersson

Att bo kvar i hembygden har alltid känts självklart och när sambon Emelie, med rötterna i en annan del av Jämtland, sa; ”Här kan jag nog bo.” när de passerade ett tomt fritidshus i Oviken så var inte Johan sen med att stötta idéen.

– Det viktigaste har alltid funnits här och oavsett vad folk tror så går det att bo bekvämt även på landsbygden, säger Johan som berättar att de strax därefter tog kontakt med husägaren och fick möjlighet att köpa huset som Emelie hade sett. Idag har familjen växt och förutom sonen på två år delas huset med en flatcoated retriever och tre engelska settrar, varav en förhoppningsvis snart ska ha valpar.

Här bor de med närhet till allt från skog och jordbruksmark till fjäll och sjö. En stor fördel när familjens stora intresse är att vara just ute;

– En typiskt bra dag är när jag och Emelie har med oss pojken och våra hundar ut på fjället eller i skogen, och får se hundarna jobba bra. En bonus är att även få fälla något. Att få se sin hund, som man har tränat själv, fungera i skarpt läge är svårslaget!

Foto: Sandra Lee Pettersson

Med sitt stora intresse utanför knuten är det få saker som skulle få Johan att flytta igen. Istället ser han fram emot att fortsätta utveckla gården och företaget för att kunna leva sin dröm med familj, hundar och jakt från Oviken;
– Här mår vi väldigt gott i det vi har!

Foto: Sandra Lee Pettersson

Läs mer om multijakt.se

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta reportage delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.