STF Fjällhornet

Nytänkande på Fjällhornet Resort i Ljungdalen

Som en pärla vid Dunsjöfjällets fot ligger Fjällhornet Resort med fantastisk orörd natur och djurliv precis runt knuten. Anläggningen drivs av Eva Åslund som gärna erbjuder oväntade upplevelser för sina gäster.

EVA ÅSLUND är sedan 2018 entusiastisk platschef på STF Fjällhornet Resort i området Postvallen vid Kläppen, Ljungdalen. Här finns nio stugor med självhushåll, en storstuga med kök och gemensam bastu och dusch.

– Det är en fantastisk anläggning dit det borde komma många fler, särskilt under vintersäsongen. säger Eva.

FRÅN FÖRSTA STUND har hon jobbat för att utveckla Fjällhornet Resort och öka besöksantalet genom aktiviteter och evenemang. Melodikryss med skinksmörgås i mellandagarna, yogaretreat under vårvintern, öppet hus och föreläsningar. Bara fantasin sätter stopp. Målet med de mindre aktiviteterna är att också locka bybor.

– Lokalbefolkningen är bra ambassadörer och det är viktigt att skapa samarbeten med andra lokala aktörer, säger Eva.

YOGAHELGEN med enkla yogapass varvat med vårskidåkning var ett lyckat koncept som lockade många från de närmaste städerna. Detta tänker Eva fortsätta med. I sommar tänker hon anordna historiska vandringar och turer med lunch och meditation vid ett vattenfall. Hon har också skaffat livsmedelstillstånd för att vid önskemål kunna ordna färdig frukost eller middag.

ATT BLI FRAMRÖSTAD som en av fem nominerade till STF:s pris ”Årets Kudde 2019” av gästerna ser Eva som ett kvitto på att hon är på rätt väg. 2020 blev Eva även nominerad till Årets serviceperson i Bergs kommuns Guldstjärnan.

– Det är verkligen peppande. Det här är det bästa jobb man kan ha!

Läs mer om Fjällhornet

Reportaget publicerades i magasinet Bergsliv 2020

Foto: Fjällhornet Resort