Macken i Ljungdalen

Återigen en mötesplats i byn för invånare och turister

TVÅ VECKOR INNAN påsk 2019 slog Annika Hagen och PG Skott upp dörrarna till Macken i Ljungdalen. Drivmedel har man alltid kunnat köpa men nu var det dags att återse den renoverade butiksdelen.

Annika står bakom disken varje dag och säljer korv, dricka, godis, biltillbehör och fiskegrejor.

– Jag gillar serviceyrket så det här passar mig. Jag hoppas på att det ska bli en av mötesplatserna i Ljungdalen. Att kunna ta en kaffe och surra lite är nåt jag vill åstadkomma, säger Annika Hagen som är delägare.

Det var i slutet av 2018 som PG ringde sin sambo Annika och frågade om de inte skulle köpa macken eftersom de förra ägarna inte ville fortsätta sälja drivmedel. Annika ville fundera lite men redan samma eftermiddag hade de bestämt sig. De skulle ta över!

– Bränsle är jätteviktigt för byn. Både för oss som bor här och för turisterna. Nånstans var det ett självklart val att ta steget även om det inte är någon guldgruva vi går in i, säger Annika Hagen.

Colabitoil driver numera rent praktiskt bränslepumparna och PG och Annika har ett serviceavtal med dem. Men butiksdelen driver paret helt på egen hand. Och det har varit många positiva kommentarer kring nyöppnandet.

– Macken har varit ett saknat ställe där man får tag i småprylar. En lampa till bilen eller en oljedunk till skotern. Och många har kommit förbi för att lyckönska oss. Så fort det händer något positivt i byn så sugs många med i en positiv anda och macköppningen har setts som en sån händelse, säger Annika Hagen.

Läs mer om Macken i Ljungdalen

Reportaget publicerades i magasinet Bergsliv 2019

Bild från mackens insida med kassa och varor