Livsnjutaren & företagaren Anna Fraser

Hemvändaren som driver eget i Klövsjö

Anna är en hemvändare som efter många år som företagare på annan ort flyttade tillbaka till hembyn, idag driver hon det egna företaget Anna Fraser AB. Anna är utbildad redovisningskonsult men har många strängar på sin lyra. Hon är inte bara redovisningskonsult, utan även florist, konstnär och hyr ut sig på timmar till andra företag i området.

Anna Fraser Klövsjö

– Att vara företagare på landsbygden kräver lite extra flexibilitet men det bjuder samtidigt in till en friare vardag, säger Anna när vi ber henne att beskriva livet som företagare i Klövsjö.

– Jag är en ganska rastlös människa och vill gärna hinna med att göra både det ena och det andra. Friheten som företagare gör det möjligt för mig att få in mer av det jag gillar men samtidigt få ihop livet med småbarn, jobb och att utnyttja fina dagar och tillfällen när det bjuds.

Trots att Anna inte jobbar i besöksnäringen så kommer nästan all omsättning indirekt från besöksnäringen för att företagen hon jobbar med är verksamma eller beroende av turismen. Man kan tro att pandemin skulle drabbat Annas nystartade bolag negativt, men det har visat sig snarare ha motsatt effekt.

– Rent arbetsmässigt har pandemin faktiskt gynnat mitt företagande. Med ökad digitalisering och hemmakontor känns det naturligt även för företag från andra delar av landet att anlita mig. Alla har blivit mer platsoberoende.

Har du några tips till den som går och funderar på att starta företag?

– Tänk igenom din ekonomi, både företagets och din privata. Fundera också på vad som är viktigt för dig i livet. Se sedan till att skapa utrymme för det.

– För mig känns det ofta som att jag har semester fast jag jobbar, det känns gott i själen, avslutar Anna.

Kommande dagar följer ytterligare entreprenörsinspiration från fjällen.

Läs mer om företagande i Klövsjö

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta reportage delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.