Foodbynatta

Ibland behöver man bara lite skogsluft, doften av kokkaffe och eld.

Som liten drömde Nathalie om att bli reseledare. Idag bjuder hon istället på en färgsprakande smakresa från sin gård i Svenstavik. Nathalie Spjälle är receptkreatören och influencern som reste till andra sidan jorden för att upptäcka att lyckan fanns i sin hembygd och att de bästa upplevelserna väntade runt knuten.

I berg har naturen alltid varit en trygg plats för rekreation, äventyr och återhämtning. Här är naturen en drivkraft och inspirationskälla och har så varit sedan urminnes tider.

En av dem som hittar energi och inspiration i naturen är Nathalie Spjälle som på senare år gjort sig känd under namnet Foodbynatta på Instagram. Nathalie beskriver sig själv som hemkär och Svenstavik har alltid varit hennes trygga punkt. Efter en tids resande runt jorden var det just närheten till den vackra naturen och tryggheten i det lilla samhället som gjorde att hon valde att vända tillbaka.

Det är väl som man brukar säga, att man behöver resa bort för att verkligen uppskatta det man alltid har haft kring sig. När jag reste runt i Australien och USA längtade jag hem till lugnet och naturen. Här kan man gå på utflykt och inte träffa folk, man får vara ifred och det är en harmonisk plats, säger Nathalie.

Att naturen är viktig för Nathalie går inte att ta miste på och hennes Instagram är fyllt av inspirerande och färgsprakande bilder på mat som lagas i naturen. Men livet utomhus är också viktigt för balansen i vardagen.

Jag försöker att spendera all ledig tid utomhus och det är där jag hämtar inspiration och återhämtar mig. Jag har nog haft det i mig sedan jag var barn och det blir en naturlig del och självklart när man bor i Bergs kommun. Det är så lättillgängligt.

Till vardags jobbar Nathalie på ICA i Svenstavik och Instagramkontot var från början ett kul sätt att samla och dela recept och matinspiration. Med tiden har intresset för hennes livsstil vuxit vilket bland annat resulterat i ett samarbete med Trangia där hon tar fram en receptbok för utomhusmatlagning.

Med skogen runt knuten behöver det inte ta tid eller vara krångligt att laga mat utomhus. Bara man tar sig ut så är lyckoruset ett faktum och det är en känsla jag hoppas kunna förmedla med Foodbynatta.

Nathalies tips för mer balans i vardagen

1. Äta bra och nyttig, näringsriktig mat. Laga den gärna utomhus eftersom mat alltid smakar bättre ute.

2. Ta dig tid att vara ute i naturen ofta, om så bara för en kort stund. Det är en perfekt plats för återhämtning.

3. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. En klapp på axeln då och då skadar inte och ställ inte för höga krav på dig själv.

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice