Vi undrar – är det i år du flyttar till fjälls?

Här får du tio anledningar till fjällflytt!

Nu är det många som just återvänt till jobbet efter en lång och skön semester. Det är ett tillfälle då många börjar fundera över sin jobbsituation och vad som faktiskt är viktigt här i livet. Klövsjö vill därför bjuda på 10 anledningar för dig att flytta till fjälls redan i år!

 1. Naturen.
  Natur finns förvisso över hela landet men på landsbygden lever man snarare i naturen än att man behöver åka och besöka den.
 2. Aktiviteterna.
  Inte bara naturen finns inpå stugknuten. Likaså gör skidspåren, skidbackarna, svampskogarna och vandringslederna.
 3. Ekonomin.
  Som vi har rapporterat om tidigare är bostadspriserna betydligt lägre i Bergs kommun än i exempelvis Stockholm. Närmare bestämt är priset 360% högre i Stockholm än i Berg.
 4. Livskvalitén.
  Med lägre kostnader upplever många att man får ett rikare liv med ett större boende, mer fritid och kvalitet i vardagen.
 5. Trygghet.
  Med låg kriminalitet och den ”alla känner alla-mentalitet” som verkar på landsbygden är det ingen tvekan om att många väljer landsbygden för att ge sina barn en trygg uppväxt.
 6. Wowkänsla.
  Det sägs att människan mår bra att av varje dag uppleva Wow-känsla, det får man av att exempelvis blicka ut över en utsikt eller se något vackert. Klövsjö kallas av många för Sveriges vackraste by, det tänker vi måste göra något med människor som bor där.
 7. Lokal mat.
  Det finns många lokala smakupplevelser att upptäcka. Det är få byar med drygt 300 invånare som har eget bageri, bryggeri och ett flertal restauranger att erbjuda.
 8. Affärsmöjligheter.
  Destination Vemdalen har ungefär 1000 invånare men över 670 000 gästnätter på ett år. Det innebär en enorm affärsmöjlighet för dig med företagsidéer. Här finns stora flöden av människor som är på semester och söker olika typer av lokala produkter och tjänster. Vi på Bergs kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hjälper er gärna med nätverk och annat stöd för att komma igång.
 9. Jobba på distans.
  Det finns betydligt fler arbetstillfällen lokalt, mycket mer än de flesta tror. Men på senare år har det dessutom öppnats helt andra möjligheter att jobba på distans. Att få åka skidor på friskvårdstimmen är något helt annat än ett pass på gymmet.
 10. Billigare liftkort.
  I sammanhanget är kanske inte liftkortspriset det som kommer avgöra var flytten går men det kan vara bra att veta att alla som är skrivna i kommunen har rabatt på liftkortet inom Destination Vemdalen.

Så vad säger du? Är det i år flyttlasset går till fjällen? Hör gärna av dig till oss på Bergs kommun och berätta om dina drömmar! Spana också in det nya bostadsområdet Backstabränna i Klövsjö som vi just nu projekterar.

Flyttar du och skriver dig i en fjällkommun innan första november får den lilla kommunen dessutom en till registrerad invånare som blir en del av skatteunderlaget för kommande år:)

Klövsjö fjällpulka

Är det i år du kan adressändra till fjällen? Foto: Fjällbyrån

Läs mer om Backstabränna

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta reportage delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.