Energiknippet Erika Dillner på bageriet

Prisade Klövsjö stenugnsbageri är en reseanledning i sig.

Erika Dillner driver Klövsjö Stenugnsbageri som genom åren gjort sig känt som ett trevligt och uppskattat bageri, Erika och hennes personal har vunnit ett flertal priser och enligt vissa gäster är bageriet en reseanledning i sig.

– Många berättar att de varje år gör ett besök i Klövsjö för att äta våra bullar, bröd och luncher, det säger Erika som alltid har händerna i en degskål och tankarna på nya affärsidéer eller recept som kan utveckla bageriet.

Anna Fraser Klövsjö

Genom åren har ni vunnit flera priser för både era bagarkunskaper men också företagandet. Hur har ni lyckats utveckla er genom åren?

– Jag är väl ganska envis av mig men framförallt jobbar vi med bra produkter. Det vinner man alltid på i längden, förklarar Erika. Vi försöker hålla en hög servicenivå och det går nästan alltid att beställa, även om bageriet är stängt.

– Men att vara uthållig och ha kul på jobbet är också viktiga ingredienser för att lyckas. Jag gillar både företagande, hantverket och maten och det tror jag är en förutsättning om man ska lyckas.

Vi vet att vi har många läsare som funderar på att flytta till fjälls och då kanske även starta företag. Hur är det att vara företagare på en turistort som Klövsjö?

– Den stora fördelen är att vi har en befolkningsmängd i destinationen på ca 20 000 under vissa veckor, medan man på andra delar av året bara har cirka 1 000. Det gör att vi kan sälja till väldigt många fler under högsäsong. När man är på semester är det många som väljer att sätta lite guldkant på tillvaron, då passar det bra med en riktigt lyxig fika och pizzafredag. Jag är väldigt glad att vi har så många återkommande kunder både bland ortsbor och turister, säger Erika. Men de stora säsongsvariationerna är också en utmaning, både att hitta personal och hantera den stora variationen i produktion och försäljning.

Hur skulle du beskriva livet i Klövsjö för någon som funderar på att flytta hit?

– Först och främst vill jag hälsa dig välkommen! Jag tycker att man ska flytta till Klövsjö för att man känner sig trygg, det är lugnt och man bor i en aktivitetspark med skidbackar, fotbollsplaner, sjöar och skog. Dessutom är byn under utveckling och vi har plats för fler invånare. God tillgång på gott fika, säger Erika med ett leende.

– Även kommunen gör ett bra jobb och är närvarande och lyssnar på oss företag, det tror jag är stor skillnad mot större städer och samhällen. Här har vi en driftig kommun som jobbar på utifrån sina förutsättningar, säger Erika Dillner.

Klövsjö by Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har en egen hemsida med info för dig som funderar på att flytta hit.

Läs mer om företagande i Klövsjö

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta reportage delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.