Dan Olsson

Som lärare på Klövsjö skola är man en del i en by med stark framåtanda

Klövsjö skola är den lilla skolan med de engagerade lärarna och det rika friluftslivet. Här får varje barn utrymme och uppmärksamhet. Maten lagas på plats i skolan och granne med skolan betar kossorna som bidrar till de öppna landskapen. Vi fick en kort pratstund med Dan Olsson som arbetar som lärare på Klövsjö skola sedan han flyttade till fjälls 2017.

Hur skulle du beskriva livet som lärare på Klövsjö skola?

- Att jobba i Klövsjö innebär nära och lätta kontakter med föräldrar, föreningslivet och företagarna i byn. Alla drar åt samma håll och det är lätt att få hjälp med praktiska saker och skjutsar då vi gör aktiviteter utanför skolans områden, säger Dan Olsson. Vi har också bra lokaler och en väldigt fin Näridrottsplats som vuxna och företagare i byn ordnat. Även Idrottsklubben KIF och Bergsfast har stöttat skolan med stora summor som vi har investerat i lekutrustning utomhus.

Vad gör dig som lärare extra stolt över Klövsjö skola?

- Det bästa med Klövsjö skola är personalens strävan att engagera barnen i inlärningen samt friluftslivet på fjället som vi utnyttjar många gånger per år.

Har du något tips till den som funderar på att flytta till fjälls?

- Flyttar man hit så är man en del i en by med stark framåtanda och positiva vuxna.

Du är ju ute och rör på dig mycket Dan, har du några avslutande tips på härliga friluftsaktiviteter i området?

- Jag tycker att hela vårt område från Björnrike till Klövsjö har så många olika naturupplevelser året om så det är svårt att välja. Men pärlor är Klövsjöfjällens längdspår och slalombackar, avslutar Dan.

Drömmer du om en fjällflytt?

Hör av dig till oss på Bergs kommun, vi vet att det är många pusselbitar som måste falla på plats för att en flytt ska bli möjligt. Vi hjälper dig gärna att lägga pusslet.