Anders Backskog på Hotell Klövsjöfjäll uppväxt i skidbacken

Öppning över förväntan trots pandemi

Anders Backskog är delägare och VD för nya Hotell Klövsjöfjäll. Hotellet slog upp portarna 2020 mitt under en brinnande Coronapandemi. Därför känns det extra angeläget att höra med Anders hur det första året har gått.

Anders Backskog Hotell Klövsjöfjäll

– Över förväntan, när vi startade var det med stor osäkerhet kring hur mycket bokningar vi skulle få men det har gått bättre än vi vågade hoppas. Vi har idag ungefär 20 personer på lönelistan, varav ett antal är året runt. För att möjliggöra investeringen på drygt 90 miljoner som hotellet kostade tog vi in Lilium som majoritetsägare. Under pandemin har det varit extra skönt att ha en stark ägare, det har om inte annat gjort att jag kunnat sova bättre, berättar Anders.

Anders är uppväxt i Klövsjös skidbackar där han redan som barn fick hjälpa till på den då nystartade anläggningen som Anders far och farbror drog igång. Det finns bland annat bilder när Anders själv står och gräver fram det som skulle bli några av Klövsjös första skidbackar. Anders är uppväxt i besöksnäringen och med företagandet i familjen. 

– Jag har ju aldrig provat något annat men jag är väldigt nöjd med min situation som företagare i besöksnäringen. Det är en spännande bransch som alltid utvecklas, inte minst i det här området.  

Har du några tips till den som överväger att starta företag i Klövsjö med omnejd? 

– Ingen är bäst på allt. Var ödmjuk och blicka ut över världen och se hur andra jobbar. Ta hjälp av andra företagare och duktiga människor. Samverka med andra. Vi försöker att handla tjänster och produkter av andra lokala företag, på det sättet hjälper vi varandra, säger Anders. 

Hur är det att vara företagare i Klövsjö och Bergs kommun? 

– Har ju inte provat något annat, men tycker generellt att det är väldigt bra. Jag upplever stor förståelse från myndigheter och kommunen. Jag har hört från kollegor på andra platser i landet att man inte ska ta det för givet, säger Anders. 

Vad är styrkorna med områdets besöksnäring. 

– Här finns en stark besöksnäring och utan besöksnäringen skulle vi inte ha mycket kvar. Nu har vi en skola som växer och en positiv utveckling i byn, det skapar ju förutsättningar för service och företagande att växa. 

Läs mer om företagande i Klövsjö

Är du nyfiken på ett liv i Berg? Vi hjälper dig ta steget!

Vi vet att det finns många funderingar inför en flytt. Då är det bra att det finns någon som kan bidra med stöd och svar på frågor.

Kontakta gärna vår inflyttarservice om du vill ha aktuell information om exempelvis lediga bostäder och lokaler, eller hjälp med exempelvis kontakter med skola, förskola eller det lokala näringslivet.

Klicka här för kontaktinfo till inflyttarservice

Logotyp för Region Jämtland Härjedalen

Detta reportage delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.